Volk om een vreemd verhaal
Volk om een vreemd verhaal
Luister naar een nieuw geluid rondom het passieverhaal

Wie wij zijn en

hoe het
begon

 

In Amsterdam Nieuw-West staat een klein kerkje ingeklemd tussen woonflats en de A10. In dat kerkje, de Tituskapel, ontmoetten wij elkaar. Wij zijn Paul Koster en Roeland Scherff, allebei toegewijde muzikanten en muziekliefhebbers. Paul werkt daarnaast als onderzoeker en docent economie aan de VU en is vader van drie kinderen. Roeland is als gitarist, toetsenist en songwriter in verschillende muzikale projecten actief en is als docent verbonden aan de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam.

Op onze vrije vrijdagavonden zijn we samen muziek gaan schrijven. Eerst voor onze band Speltmik en later ook voor de samenkomsten van de Tituskapel. Onze dominee Wim van der Schee gaf ons de artistieke vrijheid met de woorden: 'schrijf maar een lied, dan maak ik er een preek bij.' Waarvoor dank Wim!

Zo begonnen we zonder het te weten aan Volk om een vreemd verhaal. Een groot deel van de songs is namelijk ontstaan bij een serie vesperdiensten in de Stille Week (de week voor Pasen). Deze songs hebben we gebundeld en door het hele land in huiskamers en kerken uitgevoerd. Het was voor ons heel bijzonder om te zien wat muziek bij het paasverhaal voor mensen kan betekenen. Dat zijn vaak heel andere dingen dan je zelf als songwriter van tevoren bedenkt!

Na een pauze besloten we de muziek op te nemen en online met jullie te delen. Van augustus 2018 tot februari 2019 zijn we bezig geweest met de opnames en de voorbereidingen van de site en nu is het voor een ieder die het horen wil beschikbaar. Zegt het voort!

Paul en Roeland

 

Jeroen Heusinkveld, bedankt voor het maken van deze foto's!Dank

 

Voor het realiseren van dit project zijn we een aantal mensen dankbaar. Allereerst de mensen van de Tituskapel en in het bijzonder dominee Wim van der Schee voor jullie nieuwsgierigheid naar onze muziek, jullie kritische en welwillende oor en de ruimte voor zoeken en experimenteren. Dit heeft ons enorm geholpen in het ontwikkelen en aanscherpen van de songs.

We danken de sponsoren voor hun vertrouwen, steun en geduld.

Dank huisgenoten (van Roeland) die een half jaar lang naar de muziek hebben moeten luisteren tijdens de opnames en het mixen. Ik denk dat niemand de muziek zo goed kent als jullie.

Als ik niet zelf aan het opnemen ben hoor ik wel ergens onder de douche "Wees niet Baaaaaang" schallen. Te gek dat ik dit allemaal hier thuis kan doen.

We danken onze familie en vrienden voor liefde, trouw en betrokkenheid in goede en donkere dagen.

Lieve Anne en Hannegeertje dank voor jullie support en liefde. Jullie waren er met goede feedback op de songs, de uitvoeringen en opnames of lieve woorden als we het even niet meer zagen zitten. 

We danken Christus voor brood, wijn en samen spelen.

 
 

Credits

 

Tekst en muziek: Paul en Roeland

Opnames en mix: Roeland

Backing vocals bij Alsof, Leeg en Water: Paul

Mastering: Bent Langerak in Longrock Studio

Concept, ontwerp en realisatie site: Jannes Glas

De bijbelteksten in deze uitgave zijn ontleend aan de Nieuwe Bijbelvertaling © Nederlands Bijbelgenootschap 2004.

 
Screenshot 2019-01-23 at 21.12.53.png